JM

judith moody

 

t: 06-147.80.148
e:moody@xs4all.nl

mediator...
......................................


Als advocaat heb ik de gebreken van juridische conflictoplossing van nabij ervaren: een rechtszaak trekt partijen uit elkaar, duurt lang, is kostbaar en voor oplossingen die rechtdoen aan de wensen van partijen is vaak geen juridisch aanknopingspunt.

Na een postdoctorale beroepsopleiding tot legal mediator aan het Amsterdams ADR Instituut —onderdeel van de Universiteit van Amsterdam— ben ik inmiddels NMI-geregistreerd mediator en beschik ik over een constructiever kader om met conflicten om te gaan. Ik sta bekend als een scherpzinnig en doortastend mediator.

Op het gebied van echtscheiding ben ik ervaringsdeskundige. Ik heb niet alleen ervaren hoe lastig het kan zijn zakelijke beslissingen te nemen over emotioneel beladen onderwerpen maar vooral ook hoe belangrijk het is dat dit in goed overleg gebeurt, zeker als er kinderen zijn.

Mediation is een mooi proces maar -eerlijk is eerlijk- soms zit samen een oplossing vinden er gewoon niet in. Wat ik minimaal met elke mediation hoop te bereiken is dat alle kansen benut worden. Mijn streven is het conflict te ontdoen van de vervuiling die het onmogelijk maakt weloverwogen je positie te bepalen en rationele keuzes te maken op basis van je werkelijke belangen.

npi
over judith moody.......................